• Kerk sint Huberts in Grosselfingen
  MAHRCALOR® kerkverwarming van 2010
 • Onze lieve vrouw Katedrahle in Trier
  MAHR Verwarmingssysteem in UNESCO wereld culturerfgoed
 • St. Johann te Denking
  MAHR Kerkverwarming van 1978- duurzaam door hoge kwaliteit en goed onderhoud
 • Petri kerk in Lübeck
  MAHR-Actherm® regeltechnik voor de 22.000 m³ grote kerk

MODERNE TECHNOLOGIE IN HISTORISCHE RUIMTEN

Een historisch gebouw en zijn vaak kostbare inrichting hebben een optimaal klimaat nodig om hun conservering langdurig en op een economische manier te garanderen en het gebruik ervan mogelijk te maken. Precies voor dit ideale binnenklimaat zorgen wij. En dat reeds sinds 1871, toen we in de Akense Protestantse Annakerk onze eerste kerkverwarming installeerden.

Iedere kerk is uniek en heeft zijn eigen karakter.

Zo moet een optimaal verwarmingssysteem dus individueel worden afgestemd op de specifieke omstandigheden ter plekke, om effectief te voorkomen dat onherstelbare schade kan ontstaan. Met ervaring en expertise werken we voor ieder historisch gebouw naar een eigen intelligente oplossing. Daarnaast stemmen we alles al bij het planningproces met monumentbeheerders af. Daardoor zijn wij in staat om historische zaken op een moderne manier te verzorgen.

MAHR IS TRADITIONEEL MODERN

Onze traditierijk familiebedrijf is in de loop zijn meer dan 170 jarig bestaan elke uitdaging aangedaan en heeft zich daarbij continu verder ontwikkeld. Onze in-house R&D-afdeling heeft in de loop van de tijd vele individuele oplossingen gecreëerd, en heeft bovendien ook telkens weer speciale systeemcomponenten ontwikkeld, die wij dan in ons standaard pakket opnemen.

MAHR is een onafhankelijk bedrijf dat niet gebonden is aan een fabrikant of installatietechniek, zodat we uit talrijke systemen en componenten altijd de optimaal passende voor uw kerk vinden en ze individueel aanpassen.

Ervaring, knowhow en flexibiliteit maken ons tot over de grenzen van Duitsland tot technologisch en innovatief leider op het terrein van kerkverwarmingssystemen.